Samenwerking UCLL en KU LeuvenSinds schooljaar 2015-2016 hebben we een samenwerking met hogeschool UCLL en de KU Leuven rond stages en eindwerken.

 

Studenten uit het laatste jaar Maatschappelijk Werk en Sociale Readaptatiewetenschappen lopen stage in één vande afdelingen van Sporen. Tijdens deze stage krijgen ze de kans om te werken met gezinnen en hun ruimere netwerk, zowel via huisbezoeken als via familieberaden.

In hetzelfde jaar leggen deze studenten in hun eindwerk de focus op het ‘werken met netwerk’. Hiervoor bevragen ze jongeren, ouders, netwerkfiguren en werkers over hoe het samenwerken verloopt.

Een masterstudent van de KU Leuven loopt geen stage binnen Sporen, maar doet wel onderzoek in het kader van zijn of haar masterproef.

 

Onderwerpen die reeds aan bod kwamen zijn o.a. de participatie van jongeren tijdens familieberaden, de werkzame factoren in het werken met families, de rol van een externe voorzitter tijdens familieberaden en de effectiviteit van de beraden.

 

Voor Sporen is deze samenwerking enorm waardevol omdat we door dit onderzoek meer te weten komen over hoe we  in de dagelijkse praktijk werken met families, over hoe families en werkers dit ervaren en over wat zij denken dat werkt. Door samen te werken met studenten, de hogeschool en de universiteit kunnen we een zekere kwaliteit en objectiviteit van onderzoek garanderen en leiden we toekomstige begeleiders op in het werken met de bredere familie. De studenten krijgen de kans om in Sporen praktijkervaring op te doen en praktijkgericht onderzoek te voeren.VZW Sporen
Partner 2
Partner 3

© Opgroeien in Veiligheid - vzw Sporen - CMS: NetTools - Design: Just Catch Up