La résistance non-violente dans l'éducation


Met dat de 'actieradius' van de vzw Sporen de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is, maakt dit dat begeleiders geregeld jongeren en hun gezin begeleiden waar (een van) de ouders franstalig zijn en/of de voertaal van de begeleiding het frans is.

 

Vaak worden begeleiders geconfronteerd met ouders die zich radeloos en machteloos voelen tegenover het erg lastige, agressieve en destructieve gedrag van hun kinderen. Het gedachtegoed van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit biedt hierbij steun. Daarbij maken we soms gebruik van de nederlandstalige vertaling van een Britse brochure door De Wiekslag (Alken). We waren dan ook blij dat we de toelating hebben gekregen voor een franstalige vertaling. 

 

We hopen met deze brochure zowel ouders als medewerkers te steunen en te helpen in de opvoeding en begeleiding van hun kinderen en jongeren.

Deze brochure is beschikbaar voor begeleiders van Sporen, om door te geven aan ouders of om zelf te hanteren in een begeleiding. 

 

PhC, april 2016

 
Originele titel: "NonViolent Resistance, guidelines for parents and children of adolescents with violent of destructive behaviors"
VZW Sporen
Partner 2
Partner 3

© Opgroeien in Veiligheid - vzw Sporen - CMS: NetTools - Design: Just Catch Up